Etusivu


Sukujuuret

Kantaserkut

Tilastotietoa

Sukutoimikunta

Tiedotteet

Sukuhakemisto

Menneitä aikoja

Kustaa ja Ulriika Tuomolan jälkeläiset
Tampereella 1.7.2004

TERVEHDYS SUVUN JÄSENILLE

U K Tuomolan suku / mistäs tiesit tänne tulla. / Tulin pitkin Turun tietä / hämäläisten härkätietä.

Tällaisella yhteisellä kiekaisulla aloitti sukutoimikunta suvun yhdeksännentoista tapaamisen Liedon Vanhalinnassa jatkaen vielä kaksi muuta värssyä trubaduuri Timon säestyksellä hänen tilaisuutta varten mukailemaansa viisua, joka yleisön pyynnöstä otettiin uusiksi aterian jälkeen ennen varsinaisten kokousasioiden käsittelyä. Kiitos Timo, suvun jäsenten esityksiä onkin kaivattu!

Sukutoimikunnan tavoite saada vähintään neljännes väestä kokoon ei täysin toteutunut parin sairastapauksen takia. Kuitenkin maksaneita oli saapunut 83, puolimaksullisia 5, kutsuvieraita 5 ja alle 4-vuotiaita 6 eli yhteensä 99 henkeä. Kun suvun vahvuudeksi noteerataan 400 henkeä, jäätiin tavoitteesta yhden päähän, tai oikeastaan kahden, kun kutsuvieraana ollut “sukupappi” Anneli Rantalaiho liittyy sukuun vain Timon isän Martti Isotalon puolison Ailin suvun kautta.

Sukuseuratoiminnan vuonna 1947 käynnistänyttä kantaserkkusukupolvea oli paikalla kutsu-vieraina neljä: Rauha Pietilä ja Pentti Jaakkola sekä puolisoista Anneli Nieminen ja Aira Tuomola. Airalla jatkui keskeytymätön sarja; osallistunut kaikkiin suvun 19. tapaamiseen.

Isotalot osoittavat erinomaista kiinnostusta tähän suvun perinteitä vaalivaan toimintaan parantaen vuosi vuodelta osanottoaan seuraavasti: 1992 6/62=10 %; 1995 7/64=11 %; 1997 22/65=34 %; 2000 32/71= 45 % ja nyt 40/80=50 %. Siis puolet koko vahvuudesta oli paikalla. Se on ainutlaatuista ja hienoa. Muut eivät päässeet lähellekään: Tuomolat 7/37=19 %; Niemiset 20/125=16 %; Jaakkolat 29/136=21 % ja Pietilät 2/22=9 %. Isotaloja oli nyt siis lähes puolet kaikista!! Saattaa käydä niin, että Isotalojen vetovastuulla toiminta jatkuu vielä 60-vuotisjuhlatapahtuman jälkeen. He oikeastaan ovat vuorossa ottamaan ohjat käsiinsä 2007 ja heillä on siihen resursseja!

Itse kokouksessa “nuijittiin” seuraavia päätöksiä: Seuraava kokous kesäkuussa 2007; tehdään 60-vuotisjuhlajulkaisu, johon kerätään mm. kantaserkkujen elämänkertatiedot; sukuluettelo viedään nettiin seuran kotisivulle, jonka päivityksestä vastaa sukutoimikunnan jäsen omasta haarastaan, päävastuu on sukutoimikuntaan Pentti Isotalon tilalle valitulla Kari Isotalolla. Toinen muutos sukutoimikuntaan on Jaakkoloiden Janne Mikkosen tilalle tullut Hannele Hietanen (os.Ylivakeri).

Suvunvanhimmalta Helmi Poskiparralta, joka 4. toukokuuta täytti 94 vuotta, saatiin Sinikan tuomana tervehdys, samoin kuin tammikuussa 90 täyttäneeltä Leeni Ylivakerilta Hannelen tuomana. Kokousasioiden tultua käsitellyksi esiintyi Anni Karintytär Isotalo soittaen pianolla Sibeliuksen Berceusen. Muista esiintymisistä tulee mainita kunniapj. Ilkan tervetulopuhe sekä Timo, joka “muusansa” Pirkon kanssa esitti laulusikermän sekä sitten em. “sukupapin saarna” ennen aterialle käyntiä.

Petankkikisa käytiin hyvän sään vallitessa kaksihenkisin joukkuein. Isotaloilla oli revanssi mielessä hävittyään täpärästi Tuomoloille v. 2000. Heillä oli jälleen tulessa “ulkomaalaisvahvistus” Albert Morgades yhdessä Leena Pihlmanin kanssa. Voitto tuli muiden jäädessä tasapisteisiin.

Sukutoimikunta on päättänyt pitää seuraavan kokouksensa vasta 24.9.2005. Silloin katsotaan kuinka Internet-asia on edennyt. Osoite on www.tuomolansuku.net  Silloin tulee kantaserkkujen elämänkertatiedot olla kerätty. Kun heitä on kaikkiaan 33, pyritään kohtalaisen suppeaan esitykseen perhevalokuvan kera. Myös kultahääkuvaa toivotaan siihen asti edenneistä 6::sta parista.
Kiitos kaikille osanottajille mukanaolosta ja koko suvulle hyvää jatkoa,

 Rauno Nieminen  
P.S. Seuraava on joulutervehdys. Ilmoita e-maililla nettiosoitteesi, niin lähetän siihen. 

Copyright (c) Arti SF Oy