Etusivu


Sukujuuret

Kantaserkut

Tilastotietoa

Sukutoimikunta

Tiedotteet

Sukuhakemisto

Menneitä aikoja

Suvun haarojen esittely

IsotalotTuomolatNiemisetJaakkolatPietilät

PIETILÄT
Paavo Pietilä, 1947

 Taatan ja Mamman nuorin tytär Johan­na Josefiina syntyi 5. lokakuuta 1881 Pöytyällä Hypöisten Knaapin tilalla, jota perhe niinä aikoina viljeli. Hänen syntymänsä sattui kai vähän rauhallisempien tahtien alla kuin vanhempien sisariensa, koskapa hänen elonsa polku on ollut verrattain tasaista, kerran alkuun päästyään. Taatan ja Mamman mukana hän samosi Prunkkalan Uudentalon, Karinaisten Tuomolan sekä Tarvasjoen Isotalon ja Killalan Nikulan kautta Paattisten Pietilään, jonka he ostivat 1902, mistä sitten muodostuikin hänen varsinainen työsarkansa.
Että mistä keksi Fiinu-tytär aviopuolisonsa? Siihen on vaikea löytää vastausta. Mutta jonkinlainen alkusysäys lienee tapahtunut Liedon Pettisten kylän Pinomäen tilalla Janne Yli-Rokin ja Pino-mäen tyttären Ida Aleksandran häissa, joista viimeksimainittu oli Fiinan orpana. Sulhasmiehen nuorempi veli. Paattisten Joenperän Yli-Rokin toinen poika Kalle Nikolai alkoi kuitenkin tehdä tuttavuutta tositarkoituksella. Ja valmista tuli 1906, jolloin heidän häitään vietettiin Pietilässä 27. syys­kuuta. Nuori aviomies, joka oli ehtinyt kokeilla muutakin kuin maanviljelystä kotitilallaan, huomasi olevansa maamies. Niinpä Taata ja Mamma myivätkin Pietilän tilan heille 1907.
Tila, joka nyt joutui nuorempiin käsiin, ei ollut mikään sukutila, vaan oli ollut kauppatalona jo pitempiä aikoja ja pellot sekä rakennukset sen mukaiset. Kaiken lisäksi metsä oli käsitelty sen ajan tavan mukaan. He kävivät kuitenkin heti käsiksi kaikella tarmollaan tilan kunnostamiseen ja tulokset ovat näkyvissä nyt, 40 vuoden jälkeen. He ovat suorittaneet siunauksellisen ja runsaan elämäntyön. He ovat vielä hyvissä voimissa ja pirteät.
Toivottavasti terveyttä riittää vielä kauan

Copyright (c) Arti SF Oy