Etusivu


Sukujuuret

Kantaserkut

Tilastotietoa

Sukutoimikunta

Tiedotteet

Sukuhakemisto

Menneitä aikoja

Suvun haarojen esittely

IsotalotTuomolatNiemisetJaakkolatPietilät

JAAKKOLAT
Irja Varjonen, 1947

 Niin, nyt on sitten meidän mamman lasten vuoro jotakin esittää ja jouduin minä siihen tehtävään, koska vanhin siskoni oli estetty saapumasta. Lähimpänä otin tehtävän vastaan, joskin epäröiden, silla eihän minusta paljon irtoa. Mutta yritän kui­tenkin.
Äitimme, Mamman ja Taatan neljäs lapsi, syntyi 28.4. 1879. Hän oli kuulemani mukaan iloinen ja vilkas tyttö, seuraa ei puuttunut. Siihen aikaan oli Tarvasjoella jo jonkinlainen nuorisoseura. Ei ollut omaa taloa, iltamia pidettiin missä milloinkin ja nuoria kävi Paimiosta asti. Siellä äiti ja isä tutustuivat toisiinsa. Isä oli nimittäin Paimiosta Kruuvasten Jaakkolan poikia, Matti Vilhelm. Siitä se rakkaus sitten alkoi ja hyvin se kesti vaikka isä muutti vallan toisen maaherran lääniin. Hän meni Uudellemaalle Nummelle työnjohtajaksi ja äiti muutti Paattisille. Mutta kirjeet tietysti kulkivat ja taisivat olla aika kuumia. Huhtikuun 14. 1903 he menivät kihloihin ja samana vuonna 10. syyskuuta olivat haat Pietilässä. Siitä se huusholli sitten alkoi. Nummen pitäjässä oli tämän perheen ensimmäinen koti, josta 1905 muuttivat Vihtiin Veikkolan kartanoon, jossa isä oli pehtoorina. Sitten oli aika meidän lasten tulla tähän maailmaan. 6 tyttöä meitä tuli, tosin vain neljä on elossa.
Vuonna 1915 muutimme Liedon Ingoisten Säteriin omaa maata viljelemään. Sieltä muutettiin 1916 keväällä Liedon Pranikkalan Isoontaloon, mutta ei sielläkän oltu kauan. Jo seuraavana vuonna muutettiin Paimioon Siililän Uuteenkeskikylään, jos­sa pojat syntyivät. Isa ei kauan enää saanut elää. Nuorin jäi 9 kk ikäiseksi kun hän kuoli 23. syyskuuta 1922. Sääli poikia, jotka eivät tiedä meidän hyvästä isästämme mitään, mutta saamme kiittää että olemme saaneet äidin pitää.

Copyright (c) Arti SF Oy