Etusivu


Sukujuuret

Kantaserkut

Tilastotietoa

Sukutoimikunta

Tiedotteet

Sukuhakemisto

Menneitä aikoja

Kustaa ja Ulriika Tuomolan jälkeläiset                                                                                       Tampere 30.11.2005
 
TERVEHDYS SUVUN JÄSENILLE
 
Suvunvanhin Helmi Poskiparta menehtyi 7.10. saavutettuaan ennätyksellisen ja kunnioitettavan 95 vuoden 5 kuukauden iän. Helmi oli suvunvanhimpana vuodesta 1997, yli kahdeksan vuoden ajan. Siunaus tapahtui Kiskon kirkossa 22.10. lähiomaisten ja muutaman naapurin sekä sukutoimikunnan edustajien Rauno Niemisen ja Timo Isotalon läsnä ollessa. Muistotilaisuudessa edellinen esitti muistosanat ja Timo Pirkon kanssa hartaita lauluja (katso kotisivun Tilastotietoa-osion taulukosta Helmi Poskiparran kohdalta Kuva-tekstistä napsauttamalla). 
 
Uusi suvunvanhin oli Leeni Ylivakeri. Hänen kotiinsa Hämeenkyröön toimitimme suvun- vanhimman viirin 6.11. Leeni oli ollut viikon vanhainkodissa tyttärensä Hannelen hoivissa ja oli hyvin pirteä muistaen hyvin asioita ja tunnistaen kantaserkkuja vanhoista valokuvista (löytyvät kotisivulta kohdasta Menneitä aikoja ja sitten Ylisen kalliolla 1923 ym.) Pian vierailumme jälkeen tuli suruviesti: Leeni oli nukkunut pois vain viikon sairastettuaan aivohalvauksen saaneena. Leenin 91 vuotta 9 kuukautta sijoittuu sukumme ikätilastossa toiselle sijalle. Leeni siunattiin Hämeenkyrössä 26.11. Suvunvanhimman viiri siirtyi 28.11. Rauha Pietilälle, joka 22.12. täyttää 86 vuotta. Hän on ollut ompelija ja asunut omakotitalossa Paattisilla yksin isänsä kuoleman jälkeen, siis vuodesta 1957. 
 
Kantaserkkuja on keskuudessamme Rauhan lisäksi enää kaksi: Pentti Jaakkola (3. joulukuuta 84 v.), sekä Paavo Pietilä (83 v. 8 kk.). Puolisoita on jäljellä neljä (ikähaarukassa 87-84 v.): Anneli Nieminen, Aira Tuomola, Laila Jaakkola sekä Anna-Liisa Pietilä.
 
Sukutoimikunta kokoontui 1.10. Riihimäellä Kari Isotalon toimiessa isäntänä. Olimme jo aiemmin todenneet, kuinka hienosti sukuseuramme kotisivut olivat kehittyneet sen jälkeen, kun Liedon Vanhalinnassa 13.6.2004 pidetyn suvun kokoontumisen jälkeen Kari yhdessä poikansa Jaakon kanssa otti asian haltuunsa. Nyt Karilla oli uusi otsikkokuvaehdotus kotisivuille. Siinä nähdään vehnäntähkiä sinistä taivasta vasten. Päätettiin että sillä korvataan entinen harmaasävyinen pohja. Kuten muistamme, kotisivut löytyvät osoitteesta  www.tuomolansuku.net . Sinne on jo taltioitu monenlaista historiaa ja nykyisyyttä. Selailuosioita ovat: SukujuuretKantaserkutTilastotietoaSukutoimikuntaTiedotteetSukuhakemistoMenneitä aikoja, Sähköpostit  ja  Kotisivuista. Syksyllä sinne ilmestyi myös osio Kilpailu. Siinä etsittiin tietäjää erään Tarvasjoella otetun valokuvan suhteen. Vastaus tuli Isotalon isäntäparilta, Antti ja Hanna Isotalolta. Sukuhakemistoon liittyvät muutostiedot tulisi toimittaa Kari Isotalolle (Isotalot ja Tuomolat), Rauno Niemiselle (Niemiset), Hannele Hietaselle (Jaakkolat) tai Sinikka Poskiparralle (Pietilät).
 
Kantaserkkujen osio on jo täydentynyt Isotalojen, Niemisten ja Pietilöiden elämäkertojen kohdalta valmiiksi. Muiden sukuhaarojen toivotaan myös hoitavan asian kuntoon lähettämällä elämäkerrat Karille os. Kirkkotie 11, 12400 Tervakoski tai posti@tuomolansuku.net . Elämäkerrat tulevat sitten myös 60-vuotisjulkaisuun. Kuvat pyydetään joko sähköpostilla tai alkuperäisinä allekirjoittaneelle, os. Kalevan puistotie 21 B 81, 33500 Tampere tai rauno.n@kolumbus.fi . Paperikuvat palautan.
 
Sukutoimikunnassa virisi ehdotus sukuseuramme 60-vuotisjuhlan vietosta Naantalin kylpylässä elokuussa 2007. Asian tunnustelua varten sukutoimikunta kokoontuu siellä, siis Naantalin kylpylässä lauantaina 22.4.2006 klo 14. Paikkana on Cafe Roma ja tarjoilusta siellä velotetaan 9 euroa/hlö. Tämä kokoontuminen on tärkeä tulevan juhlan suunnittelun kannalta ja nykyinen sukutoimikunta pitää silloin valokuvata juhlajulkaisun kakkossivua varten. Tavataan siis Naantalissa!
Toivotan kaikille sukulaisille
Siunauksellista Joulunaikaa sekä hyvää jatkoa ja terveyttä vuodelle 2006       Rauno Nieminen

Copyright (c) Arti SF Oy