Etusivu


Sukujuuret

Kantaserkut

Tilastotietoa

Sukutoimikunta

Tiedotteet

Sukuhakemisto

Menneitä aikoja

Sirkku Lemmikki Salmi o.s Tuomola
s.14.4.1910 Kajaani
k.25.9.1963 Helsinki
 
Sirkku syntyi Dagmar ja Juho Tuomolan seitsenlapsisen perheen nuorimmaiseksi.
Sirkku kävi seitsemän luokkaa yhteiskoulua ja muutto Kajaanista Saloon osui kouluaikaan.
 
 
Työelämässä hän oli tietääkseni suurimman osan aikaa silloisessa Pohjoismaiden Yhdyspankissa(PYP) pankkivirkailijana Helsingin Aleksanterinkadulla.
 
Hän avioitui varatuomari Väinö Valdemar Salmen kanssa 22.12 1935, mutta Väinö kuoli jo 12.9.1936 ilmeisesti keuhkotautiin. Avioliitto jäi lapsettomaksi, eikä Sirkku mennyt enää uusiin naimisiin. Kosijoita olisi kyllä riittänyt, Sirkkuhan oli kaunis ja komea nainen.
Sirkku muutti takaisin Irja-sisarensa luokse Helsingin Pohjoisrantaan.
 
Sirkku Tuomola 50 v.
Sirkku oli minun kummi-tätini (Mervi Nieminen os. Tuomola) ja varsinkin kesäisin vietin paljon aikaa hänen ja Irja-tädin kanssa(Sirkun sisar) Somerolla. Heillä oli siellä kesäpaikka meidän kesähuvilamme vieressä. Joulut vietimme myös usein yhdessä. Kutsuimme heidät luoksemme koko aattoillaksi (siis Urho-veljen luokse)Oksasen- kadulle.
 
Menin aina mielelläni tädeille kylään ja heillä oli aina lapsille jotain hauskaa ja hyvää tarjota. Irja ja Sirkku matkustelivat melko paljon jo siihen maailman aikaan  ja varsinkin Sirkku taisi käydä joka kevättalvi Lapissa hiihtämässä. Sekään ei silloin ollut ihan tavallista. Aina sain jotain mukavaa tuliaisiksi.
 
Pääsin ripille elokuussa 1963 ja silloin vielä Sirkku-täti oli juhlissa mukana, mutta jo syyskuussa hän kuoli nopeasti sairauteen, jota ei ilmeisesti ihan tarkkaan saatu selville. Hänet on haudattu Saloon vanhempiensa hautaan, missä ovat myös veljet Eino ja Erkki sekä sisar Irja.
 
Hyvät muistot on Sirkusta ,vaikka olin vasta 15 vuotias, kun hän kuoli.
Tämän kirjoitti Mervi Nieminen o.s Tuomola, Sirkun veljen Urhon tytär.
 

Copyright (c) Arti SF Oy