Etusivu


Sukujuuret

Kantaserkut

Tilastotietoa

Sukutoimikunta

Tiedotteet

Sukuhakemisto

Menneitä aikoja

KANTASERKUT
Aino Inkeri Pietilä
07.10.1908 - 11.08.1982
 
Johanna Josefina  ja Kalle Nikolai Pietilän ensimmäinen lapsi syntyi 07.10.1908 Pietilän talossa Paattisilla.  Tyttö sai nimekseen Aino Inkeri.  Hän selvisi hyvin elämän alkuun, vaikka alkutaipaleella sairastelikin jonkun verran.  Aino kävi senaikaiset ”peruskoulut”, kiertokoulun ja kansakoulun ja eleli turvallista ja työteliästä elämää vanhempiensa ja kasvavan sisarusparven parissa, kunnes avioitui Artturi Jalavan kanssa.   Yhdessä he jatkoivat elämää edelleen Paattisilla.
Heille syntyi yksi lapsi, Tapio 1942.   Suurimman osan työurastaan Aino teki kansakoulun keittäjä/siivoojana.   Hänet tunnettiinkin hyvänä ruuan laittajana.   Ilmeisesti Aino sopi myös näihin tehtäviin, vaikka hän nuorena haaveilikin omasta maatilasta karjoineen.   Sodan aikana hän teki lottatöitä kotipaikkakunnallaan.
Ainon elämä päättyi 11.08.1982.   Hänellä oli sydänsairautta ja myös Parkinsonin tauti.  SP
Kuva Pietilöistä vuodelta 1940, eli vanhimman tyttären Ainon sekä Artturi Jalavan häistä. Vihkiparin sekä Fiinu ja Nikolai Pietilän lisäksi kuvassa edessä vas. on nykyinen suvunvanhin Rauha sekä Salme. Takana vas. Arvo ja Paavo sekä Helmi. Pöydän takana on kaksi häävierasta. Sisaruksista kuvasta puuttuu vain Laina.
Hääkuva. Aino ja Artturi Jalava

Copyright (c) Arti SF Oy