Etusivu


Sukujuuret

Kantaserkut

Tilastotietoa

Sukutoimikunta

Tiedotteet

Sukuhakemisto

Menneitä aikoja

Kirsti Kaarina Vehanto Os. Jaakkola

Aleksandra ja Matti Jaakkolan tytär Kirsti Kaarina syntyi 21.09.1907 Vihdissä perheen toisena lapsena. Vihdissä isä oli Veikkolan kartanon työnjohtajana. Sieltä muutettiin Lietoon ja Liedosta Paimioon, josta tuli pysyvä asuinpaikka Kirstille.Avioliitto Paimiossa 03.03.1903 syntyneen Juho Vilhelm Vehannon kanssa solmittiin15.12.1928. Perheeseen syntyi viisi lasta, joista vanhin Matti, kuoli toisen ikävuotensa alussa. Tyhjää paikkaa täyttämään tuli Matti-pojan serkkutyttö, joka kasvoi perheessä aikuiseksi neljän myöhemmin syntyneen lapsen, Marjatta v.-31, Terttu v.-34, Markku v.-39 ja Pirkko v.-45 kanssa.

Vilho Vehanto hankki perheen elannon kirvesmiehenä Kirstin hoitaessa kodin ja lapset. Asunnoksi hankittiin talo laajalla tontilla Paimion Siililästä. Omavaraisuutta turvaamassa navetassa oli lehmä, kanoja ja possu. Puutarhassa kasvoivat mansikat, vadelmat ym. puutarhamarjat jopa yli oman tarpeen, jotka Kirsti kävi myymässä Turun torilla. Taitavana käsityöntekijänä hän kutoi matot, sängynpeitteet, pöytä-ja pyyheliinat, ompelukset ja kirjoilut, joita jälkipolvi vielä näinäkin päivinä ihailee. Hän oli mukana lähetysseurassa ja toimi pyhäkoulun opettajana Siililän ja Sukselan lapsille. 

Vakava sairaus, leukemia, koitui Kirstin kohtaloksi kesällä 1952. Perheen nuorimmat olivat vasta 7 ja 13 vuotta, asia, joka oli häntä suuresti huolestuttanut lopun lähestyessä.

Copyright (c) Arti SF Oy