Etusivu


Sukujuuret

Kantaserkut

Tilastotietoa

Sukutoimikunta

Tiedotteet

Sukuhakemisto

Menneitä aikoja

Kirje Kustaa Anton Isotalolta ( s.9.9.1866, k. 5.2.1913 ) vaimolleen Hildalle.
Kirje löytyi Elsa Isotalon jäämistöstä. Se on kirjoitettu kauniisti,mutta lyijykynäteksti on osittain niin kulunut, ettei siitä pysty saamaan kopiota.
Tämä teksti on sanatarkka jäljennös. 

Turku, Lääninsairaala syysk. 7 p.1912
Rakas vaimoni ja armaiseni !
Lähetän täältä terveisiä sinne kotiin. Torstaina, kun lähdin Niemiseltä tänne sairaalaan, pääsin kohta sisälle. Lääkäri antoi lipun jonka kanssa menin konttoriin maksamaan 40 mk, siellä sain kuitin jonka kanssa menin minulle osoitettuun osastoon, jossa jouduin ensin kylpyammeeseen, jonka jälkeen sain sairaspuvun, ja sitte annettiin minulle sänky käytettäväksi.
Siinä huoneessa on 13 sairas siaa ja ovat kaikki siat täynnä melkein kaikki ovat sellaisia kun on leikkaus tehty, muutamilla aika suurikin leikkaus. Lääkäri on minun nyt tarkastanut ja antanut samallaisen lausunnon kuin lääkäri Rigbamkin, että leikkaus on tehtävä sillä sitä ei saada ilman paranemaan. Leikkauksen tekemisen ajasta ei ole vielä päätetty, mutta luultavasti tulee se taphtumaan ensi maanantaina (tästä koitan antaa tietoa tarkemmin telefoonin kautta Osuuskauppaan ).
Pyydän että olette rauhalliset minun suhteeni, koittakaat olla siellä kotona hyvin kauniisti, lapset, olkaat äitille hyvin kuuliaiset ja tehkäät ilolla ja innostuksella ne tehtävät kun teille äidiltä annetaan. Lukekaat paljon Jumalan sanaa, lukekaat sitä ajatuksella,lukekaat niin että pidätte joka sanan kuuluvan teille itsellenne ja omistakaat itsellenne Jumalan armo ja syntein anteeksiantamus niin suurina syntisinä kuin nyt olette, koska kerran hänen pyhässä sanassaan niin kuuluu.
Koittakaat siellä kotona tehdä töitä oman ymmärryksenne mukaan niinkuin parhaaksi näette, sillä minä en täältä tiedä antaa mitään ohjeita kun en tiedä työn kulusta y.m. siellä, kuitenkin huomautan, että kun jostain pellosta on kaurat koottu, niin on siitä seipäät korjattavat ennen kuin siihen hevosia pannaan laitumelle.
Pyydän minulle kirjoittamaan jo huomisessa postissa,olisi niin hauska saada sieltä jotain tietää esim. saatiinko katto kuntoon y.m. paljonko tuli ohria, mihin aikaan Taata ja Erkki tulivat kotiin. Sairaita saa täällä käydä katsomassa 2-4 iltapuolella. Luulen että Niemiseltä tullaan minua tänään katsomaan.
Sanokaat terveisiä tuttaville siellä, myöskin Kirkkoherralle paljon terveisiä - niin ei minulla tällä kertaa ole nyt enempää kirjoitettavaa, vaan jätän teidän kaikki Herran armon haltuun johon itsekin sulkeun, hyvästi

Kustaa Anton

Copyright (c) Arti SF Oy